Nová verze Money S3 sama vypočítá a pohlídá nárok na dovolenou vašich zaměstnanců

Nová verze Money S3 přináší všem uživatelům zásadní změny, které zase o kousek více vylepší jejich pracovní procesy a usnadní každodenní agendu. Změny se týkají výpočtu nároku na dovolenou, nových tzv. rychlých aktualizací či zálohových faktur ve více jazycích.

Nárok na dovolenou systém vypočítá za vás

Na Kartě zaměstnance s novou verzí systému přibude nová funkce na automatický výpočet nároku na dovolenou. Jak je známo, nárok na dovolenou vzniká po odpracování 4 týdnů a ovlivňuje ho počet odpracovaných dní v kalendářním roce. Jak ve všem neztratit přehled?

Doteď program Money S3 výpočet nároku na dovolenou neumožňoval a personálnímu či mzdovému oddělení nezbývalo než nárok vypočítávat ručně. Vše bylo o to komplikovanější v případech, kdy zaměstnanec nastoupil či odešel v průběhu roku nebo změnil délku svého úvazku apod.

Nyní systém Money S3 dokáže vše spočítat za vás. Nastavíte si, na kolik týdnů dovolené máte ve vaší společnosti nárok (standartně jsou v základu nastaveny 4 týdny podle zákoníku práce, ale lze to individuálně upravit i na 5 týdnů apod.) a podle toho, jaký má daný zaměstnanec úvazek, jaké je jeho datum nástupu (v případě, že nastoupil v průběhu roku) a dalších náležitostí, Money samo automaticky vypočítává jeho nárok na dovolenou. 

Co se konkrétně změnilo v systému Money S3?

V souvislosti se změnami výpočtu dovolené byla vytvořena nová záložka Dovolená a ze záložky Obecné byly některé údaje přemístěny (původní evidované hodnoty týkající se dovolené jako Převod z minulého roku, Nárok a Čerpána za rok).

Nově jsou zde pole pro nastavení Týdenní pracovní doby a pro nastavení Pracovní směny (počet hodin, které má zaměstnanec v denním úvazku).

Na záložku Dovolená jsou nově doplněny tyto údaje:

  1. Nárok na dovolenou
  2. Automaticky přepočítávat nárok při vytváření mzdy
  3. Základní výměra
  4. Ruční krácení nároku
  5. Evidence Zůstatku dovolené

Všechny hodnoty na nové záložce Dovolená je možné nastavit/měnit pomocí funkce Hromadné změny / Období pracovního poměru a veškeré tyto změny jsou zohledněny na tiskových sestavách.

Přehled, pod kterým střediskem zaměstnanec pracuje

Nyní je možné v seznamu zaměstnanců přidat sloupec, ve kterém uživatelé uvidí konkrétní střediska, pod kterými jsou daní zaměstnanci účtovaní. V případě že zaměstnanec spadá pod více nákladových středisek, jsou tam vypsané všechny.

Rychlé aktualizace pro vaši bezproblémovou práci

Od nové verze se do systému Money S3 přidává speciální úprava, která v případě, že v aktuální verzi nastane nějaká technická chyba, zajistí rychlé doručení nové opravené verze, a samotní uživatelé tak nebudou touto chybou při práci nijak dotčeni.

Funkce spustí instalaci rychlé aktualizace systému, čímž v případě potřeby náhlé změny v programu se uživateli doručí nová verze. Vše funguje následovně:

  1. Případ rychlé aktualizace uživatelé poznají tak, že u své ikony systému Money S3 na hlavním panelu uvidí speciální aktualizační znak (bude to pouze v případě nutných rychlých aktualizací, jiných aktualizací se to týkat nebude).


  2. Dále přímo v programu Money S3 uživatelé rychlou aktualizaci zaznamenají pomocí speciálního znaku na Aktivním informačním řádku programu.


  3. Uživatelé aktualizaci programu mohou provést sami, anebo se jim nová verze automaticky nainstaluje v případě, že program Money S3 vypnou a znovu spustí.

Možnost povinného zadávání katalogových čísel či čárových kódů

V Nastavení agendy / Sklad jsou nové volby Povinně zadávat katalog nebo čárový kód. Zároveň je umožněno nastavit kontrolu na duplicitu, a to buď pouze s varováním, nebo zákazem tvořit duplicity. Tyto kontroly jsou zapracovány do ruční tvorby zásob na skladě, ale stejně tak i při XML importech, nebo importech z Excelu. Této funkce lze využít například při napojení na e-shopová řešení, které chystáme v budoucích verzích.  

Pro XML importy je nově k dispozici také nový spojovací klíč – a to e-mail. Je to spojovací klíč, na základě kterého si můžete propojovat adresy, osoby, provozovny vzájemně mezi systémy. Typicky opět v případě napojení na e-shopová řešení.

Různé jazyky pro vaše zálohové faktury

Od nové verze je pro uživatele k dispozici také možnost vytváření zálohových faktur i v cizích jazycích.

Př. Pokud má uživatel zálohovou fakturu, kterou potřebuje poslat např. do Německa, lze nyní využít šablony této faktury přímo v německém jazyce.

Zlepšujeme se pro vás

S novými verzemi se vždy snažíme přizpůsobit vašim potřebám, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší zážitek z používání systému Money S3. Nové verze obsahují nejen vylepšení, která jsou již zmíněna výše, ale také další novinky, které mohou výrazně zjednodušit a zefektivnit vaši práci.

Zdroj: Solitea a.s.