Změny a novinky Money S3 verze 22.500

Dokument popisuje všechny novinky a podstatné změny mezi verzí 22.402 a verzí 22.500

Money

Možnosti a nastavení

  • Na základě Vyhlášky 116/2022 Sb. byl v Připravených seznamech aktualizován seznam Sazby náhrad / Ceny PHM. Aktualizaci seznamu provedete pomocí tlačítka Připravený seznam na tomto seznamu.
  • Do Připravených seznamů pro seznam Předkontací a seznam Zaúčtování DPH byly doplněny nové záznamy pro účtování záloh protizápisem. Aktualizaci seznamů provedete pomocí tlačítka Převzít / Z připravených seznamů.
    Nastavení účetního roku / Fakturace / Odpočet zálohy si můžete nastavit účtování záloh protizápisem a doplnit tyto nové Předkontace.

Účetnictví

Pokladna a banka

  • Byly vytvořeny nové formuláře pro Jednoduchý příkaz k úhraděFRM a Hromadný příkaz k úhradě UHPRIKAQ.FRM, které obsahují tisk QR kódu.

Obchod

Prodej/Nákup

  • Při tvorbě vyúčtovací faktury se na odpočtové položky záloh v režimu OSS přebíralo nastavené Členění DPH z Nastavení účetního / Fakturace / Odpočet zálohy. Nově se pro odpočtovou položku obsahující DPH v nenulové sazbě použije Členění DPH z hlavičky dokladu. Pro odpočtovou položku v nulové sazbě DPH se použije Členění DPH bez vlivu pro uskutečněné plnění. Pokud Členění DPH není nastaveno, nebo je nastaveno neplatné Členění DPH pro režim OSS, zobrazí se informační dialog pro výběr jiného Členění DPH.
  • Pro Faktury vystavené byl vytvořen nový formulářFRM, který obsahuje nové proměnné: Cena MJ před slevou, Sleva a Cena MJ po slevě pro položky.

Doklady

  • Byla rozšířena funkčnost pro Vzájemný zápočet. Na Kartu vzájemného zápočtu byla doplněna nová možnost: Adresu pro zápočet hledat podle adresy na dokladu (bez vazby na adresář). Adresu je možné filtrovat podle Názvu, kontaktní osoby, adresy, telefonu, E-mailu, IČ, DIČ a spec. symbolu. Doposud bylo možné Vzájemný zápočet vyvolat pouze na seznamu Interních dokladůNově je funkce pro Vzájemný zápočet i na seznamech Faktur vystavených, Faktur přijatých, Závazcích a Pohledávkách. Do vzájemného zápočtu vstupují označené doklady na seznamu, např. pro rychlé započítání dokladu a dobropisu.

Režie

Majetek

  • Na nové Kartě majetku je výchozí počet účetních odpisů nově nastaven na hodnotu měsíčně a účtování odpisů na hodnotu účetní.
https://money.cz/novinky-a-tipy/novinky-z-money/zmeny-a-novinky-money-s3-verze-22-500/